
Kestävä tulevaisuus
Vastuullinen yhteistyöverkosto
Green City Farm on yhdeksän toimintavuotensa aikana toiminut vastuullisuuden ja innovaation alustana, yhdistäen puutarha-alan ja HoReCa-alan opiskelijoita sekä ammattilaisia aina pellolta pöytään. Se raportoi vastuullisuudestaan kahden vuoden välein GRI-standardin mukaisesti osana Perho Liiketalousopistoa.
Kestävä kehitys opetuksessa
Perho Liiketalousopisto on OKKA-säätiön sertifioima kestävän kehityksen oppilaitos, ja Green City Farm toimii Perhon yhtenä oppimisympäristönä. Koko oppilaitos toteuttaa kestävän kehityksen ohjelmaa, jonka päätavoitteisiin kuuluu kestävän ruokajärjestelmän sisällyttäminen kaikkiin opintoihin—painottaen muun muassa kasvisruokaa, lähiruokaa ja ruokahävikin vähentämistä.
Kestävän gastronomian edelläkävijä
Toiminnassamme korostuu ruoan elinkaaren kokonaisvaltainen kestävyys: ekologinen, taloudellinen, sosiaalinen ja kulttuurinen. Kiertotaloutta harjoitellaan kaikilla koulutusaloilla, ja konkreettisena esimerkkinä toimii “pellolta pöytään” -toimintamalli, jossa ruoka kulkee Green City Farmin pellolta keittiöön, lautaselle ja takaisin peltoon. Tavoitteena on integroida kestävä gastronomia suomalaiseen ruokakulttuuriin.
Ruokajärjestelmä
Green City Farm tukee kestävää ruokajärjestelmää edistämällä ekologista viljelyä, lähiruoan tuotantoa ja ruoan jäljitettävyyttä kaupunkiympäristössä. Se toimii oppimis- ja kehittämisalustana, jossa ruokaketjun eri toimijat – kuluttajat, opiskelijat, viljelijät ja ravintolat – kohtaavat. Toiminta perustuu kiertotalouteen, sesonkiajatteluun ja ympäristötietoisuuden lisäämiseen. Green City Farmilla kehitetään ja kokeillaan uusia kestäviä ratkaisuja paikallisen ruokaturvan edistämiseksi.


Ravintola Perhon kompostori
Merkittävä osa Ravintola Perhon biojätteestä muutetaan maanparannusaineeksi kompostorin avulla. Töölön kampuksella biöjätettä kerätään pikakompostoriin, jonka avulla biojäte saadaan muutettua maanparannusaineeksi takaisin Green City Farmin pellolle.