Vastuullisuus lähtökohtana

Aumakomposti Green City Farmin pellon laidalla.

Vastuullisuus on Green City Farmin – kestävän tulevaisuuden oppimisympäristön toiminnan lähtökohta. Kaikki toiminta perustuu kestävän kehityksen edistämiseen.

Green City Farm on menneen viiden toimintavuotensa aikana yhdistänyt laajan joukon vastuullisia ja innovatiivisia HoReCa-alan toimijoita opiskelijoista ammattilaisiin sekä ravintoloista suurtalouskeittiöihin. Green City Farm raportoi vastuullisuudestaan osana Perho Liiketalousopistoa GRI-standardin mukaisesti kahden vuoden välein.

Perho Liiketalousopisto on kestävän kehityksen sertifioitu (OKKA-säätiö) ammatillinen oppilaitos ja Green City Farm on kestävän kehityksen toiminta- ja oppimisympäristö. Toteutamme tällä hetkellä koko Perho Liiketalousopiston toimesta vuosille 2021–2023 tehtyä kestävän kehityksen ohjelmaa, jonka yksi kolmesta päätavoitteesta on “Kestävä ruokajärjestelmä sisällytetään osaksi kaikkia opintoja ja toimintoja. Se käsittää mm. ekologisen lähiruoan ja kasvisruoan lisäämisen ja hävikin vähentämisen.”

Haluamme toimia edelläkävijänä ja mallina kestävässä ravinnon tuotannossa. Tavoitteenamme on tuoda kestävä gastronomia osaksi suomalaista ruokakulttuuria. Toiminnassamme huomioidaan ruoan koko elinkaaren ekologinen, ekonominen, sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys sekä vaikutus ympäröivään maailmaan.

Kiertotaloutta edistävää toimintaa harjoitellaan Perho Liiketalousopiston kaikilla koulutusaloillamme. Tästä konkreettinen esimerkki on oma pellolta pöytään -toimintatapamme, jossa ruoka siirtyy ekologisesti ja kestävän gastronomian mukaisesti Green City Farmin pellolta keittiöön, lautaselle ja takaisin peltoon.

Merkittävä osa biojätteestä muutetaan maanparannusaineeksi kompostorin avulla. Töölön kampuksella biöjätettä kerätään pikakompostoriin, jonka avulla biojäte saadaan muutettua maanparannusaineeksi takaisin Green City Farmin pellolle.