Kestävää gastronomiaa

Puhtaista sesonginmukaisista
raaka-aineista valmistetaan gastronomisesti parasta ruokaa.

Kestävä gastronomia

Kestävä gastronomia tarkoittaa kestävästi kasvatettua, tuotettua ja valmistettua ruokaa. Raaka-aineet ja ruoan valmistustavat valitaan ottaen huomioon kokonaisvaltaisesti niiden ekologinen, ekonominen, sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys sekä vaikutus ympäröivään maailmaan.

Kestävästi tuotettu ruoka

Reilusti ja kestävästi tuotettu ruoka tuo riittävän toimeentulon tuottajalle ja suojelee ympäristön ja ruoan monimuotoisuutta myös tuleville sukupolville. Paikallisuus takaa ruoan saatavuuden alueensa yhteisöille ja näin voimme ruokkia myös tulevaisuudessa maapallomme kasvavan ihmismäärän. Tuottamalla ruokaa kestävästi, voimme pienentää globaaleja ilmastopäästöjä merkittävästi ja ylläpitää ympäristön biodiversiteettiä eli eliöiden ja kasvien monimuotoisuutta

Maapallo on pihapiirisi – pidä siitä hyvää huolta!

Ennen Suomessa oli sanonta, että ”jätä talosi ja pihapiirisi jälkipolville paremmassa kunnossa kuin olet sen itse saanut”. Globaalissa maailmassa eläessämme pihapiirimme on koko maapallo, joten pidetään siitä hyvää huolta. Kestävän gastronomian avulla maapallosta huolehtiminen on hauskaa ja ennen kaikkea se maistuu hyvälle.

Kestävän gastronomian päivä 18.6.

YK:n yleiskokouksen julistamaa kansainvälistä kestävän gastronomian päivää vietetään kesäkuun 18. päivä. Tuona päivänä halutaan keskittää maailman huomio kestävän gastronomian tarjoamiin mahdollisuuksiin kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi.