Sisäviljelyä kampuksella

Lähiruokaa voi tulevaisuudessa viljellä monella tapaa. Perho Liiketalousopisto ja Green City Farm ovat mukana edistämässä kestävää ja hiilineutraalia kaupunkiviljelyä. Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijat suunnittelivat ja pystyttivät sisäviljelyalustan Töölön kampuksen Perhon Proffan aulaan. Seuraavina kuukausina saamme yrttejä ja versoja Ravintola Perhon ruoanvalmistukseen.

Vihreää ravintoa sisäviljelyalustalta

Vesiviljelyllä saadaan helpommin satoa lyhyessä ajassa. Kasvatusalustoina toimii  ensisijaisesti Green City Farmin vuoden 2023 luomuhyväksytty kylvömulta. Muutamassa pienessä astiassa on lekasoraa, joka voidaan desinfioida ja käyttää uudelleen. Green City Farmin kevään viljelystä ylijääneet luomusiemenet on kylvetty ravintola Perhosta saatuihin ja huolellisesti pestyihin tuotepakkauksiin. Alustan kasteluvesi käytetään uudelleen eikä vettä tai ravinteita hukkaannu. Suljetussa tilassa voidaan ylläpitää parhaita mahdollisia kasvuolosuhteita ympäri vuoden ilman erillistä lämmitystä. Töölön kampuksen Proffan rakennuksen aulassa valo tulee lattiasta kattoon yltävistä ikkunoista. Valoa voidaan lisätä tarvittaessa energiatehokkailla led-valoilla.

Uusia ideoita ja ratkaisuja

Versojen ja yrttien viljely sisätiloissa kuuluu Urban&Local hankkeeseen, jossa kehitetään muun muassa uusia ekosysteemisiä sisäviljelyn kokeiluympäristöjä yhteistyössä yritysten ja tutkimuslaitosten kanssa ja tutkitaan kiertotalouteen sopivia alustoja. Metropolia Ammattikorkeakoulu on pitkään tehnyt alustojen ja teknologian kehittämistyötä. Perho Liiketalousopistossa kokeillaan viljelyä pienimuotoisesti hankkeen puitteissa.


Lisätiedot

Heidi Hovi-Sippola, viljelytoiminnan asiantuntija
GREEN CITY FARM
040 150 4252
heidi.hovi-sippola (at) perho.fi

Urban&Local >>