Lähiruokakioskilla kokeiltiin yrittäjyyttä

Saimme mahdollisuuden kokeilla yrittäjyyttä Hakaniemen kauppahallilla Helsingissä. Perho Liiketalousopiston ja oppimispelto Green City Farmin tapahtumaviikko toteutui 4.–9.12.2023.

Perhon viikolla myytiin Green City Farmin ekologisesti viljeltyjä suippopunajuuria, palsternakkoja, spagettikurpitsoita, japanilaisia talvikurpitsoita hokkaidoja, Provencen yrttisuolaa ja Vihreä virkistys -yrttiteetä. Peruskoulupohjaiset kokkiopiskelijat valmistivat Green City Farmin raaka-aineista tuotteita maistatettavaksi lähiruokakioskin asiakkaille. Maistiaisina tarjosimme spagettikurpitsarelissiä, punajuuri-suklaakakkua, palsternakkamuffinseja ja punajuuri- ja palsternakkasipsejä.

”Tapahtuman toteutus vaatii opiskelijoilta sitoutumista ja vastuullista toimintaa sekä opettaa tiimityöskentelytaitoja. Lähiruokakioski-tapahtuma on opiskelijalle kiinnostava ja innostava oppimiskokemus, joka avaa käsityksen ravintola-alan monipuolisista mahdollisuuksista”, kertoo lehtori Hannele Klingberg.

Kokeilussa tarkasteltiin, miten Helsingin kaupunki voi tukea pieniä ja paikallisia ruoantuottajia. Kokeilu toteutettiin osana Urban&Local – tulevaisuuden kestävä ruokaekosysteemi -hanketta, jossa kehitetään vastuullisia ja innovatiivisia ruokaratkaisuja ja toimintatapoja.

Forum Virium lähiruokakioski >>

Lisätiedot – Lähiruokakioskilla kokeiltiin yrittäjyyttä

Heidi Hovi-Sippola, viljelytoiminnan asiantuntija
040 150 4252
heidi.hovi-sippola (at) perho.fi

Hanketta koordinoi Forum Virium Helsinki ja hankekumppaneina ovat Metropolia ammattikorkeakoulu, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Perho Liiketalousopisto sekä Vantaan kaupunki. Hanke saa rahoitusta Euroopan aluekehitysrahastosta.