AgriCulinary-koulutus

AgriCulinary–koulutuksen tavoitteena on luoda puutarha- ja ravintola-alaa yhdistäviä moniosaajia sekä lujittaa alojen välistä kestävää yhteistyötä.

(koulutusesite 2021).

Vuoden mittainen AgriCulinary Erasmus+ koulutus alkaa syyskuussa 2023, yhteistyössä Tanskan ja Norjan kanssa. Opiskelu tapahtuu pellolla ja keittiöissä ravintola- ja puutarha-alan asiantuntijoiden ohjauksessa. Koulutuspäiviä on 1-2 päivää kuukaudessa. Lisäksi koulutukseen kuuluu suomalaisille opiskelijoille opintomatkat Tanskaan ja Norjaan sekä tila- ja ravintolavierailuja kotimaassa. Opetuskielenä on englanti.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan hakulomakkeella 1.3. – 15.5.2023 aikana. Linkki hakuun aukeaa maaliskuun alussa. 

AgriCulinary mahdollistaa kestävän kehityksen toimintaympäristön, joka luo uusia liikeideoita, osaajia ja mahdollisesti uusia työpaikkoja. Koulutus vahvistaa ravintola-alalla työskentelevien olemassa olevaa ammatillistaosaamista ja antaa kehitysideoita.

Koulutuksen toteutus

Koulutus toteutetaan 2023-2024 monimuotokoulutuksena yhteistyössä Tanskan ZBC- ja Norjan Mosjøen oppilaitoksien kanssa. Opintoihin sisältyy:

  • lähi- ja verkko-opetusta
  • webinaareja ja seminaareja
  • ravintola- ja tilavierailuja
  • työelämälähtöistä oppimista Green City Farm pellolla ja Perho Liiketalousopiston opetuskeittiöissä
  • opintomatkoja

Koulutuksen opetuskielenä on englanti ja suomi.

Koulutuksen sisältö

AgriCulinary–koulutuksen suoritettuaan opiskelija osaa:

  • eri viljelymenetelmien perusperiaatteet kuten luomu- ja tavanomainen tuotanto sekä tietää näiden suuntaukset
  • taimikasvatuksen ja taimien hoitamisen perusperiaatteet
  • korjata sadon oikein ja oikeaan aikaan
  • satokauden sesongin varastoimisen perusteet
  • hoitaa maaperää ja tuntee lannoittamisen perusteet
  • suunnittella, valmistaa ja jatkojalostaa satokauden ekologisista raaka-aineista ruoka- ja juomatuotteita vastuullisilla valmistusmenetelmillä
  • maksimoida raaka-aineiden käytettävyysastetta ja minimoida ruokajätteen syntymistä ruoanvalmistuksen yhteydessä
  • kompostoida ruokajätteen maanparannusaineeksi
  • tunnistaa eri kasveja ja ymmärtää kasvien tieteelliset nimet
  • suunnitella ja tuottaa satokauden raaka-aineille sekä ruoka- ja juomatuotteille markkinointi ja viestintämateriaalia korostaen vastuullisia viljely- ja ruoanvalmistusmenetelmiä
  • tapahtumatuotannon perusperiaatteet
  • integroida ekologiset raaka-aineet ja niiden tuotannon ravintolaan, keittiöön ja asiakaspalveluun
  • kestävän kehityksen ja kiertotalouden perusperiaatteet
  • kestävän ruokajärjestelmän perusteet

Kenelle koulutus on suunnattu?

  • Ravintola-alan opiskelijat ja alumnit
  • Puutarha- ja maatalousalojen opiskelijat ja alumnit
  • Ravintola-alalla työskentelevät ammattilaiset
  • Puutarha-ja maatalous alojen ammateissa työskentelevät

Lisätietoja

Jarmo Heimala
lehtori, koulutusteknologian kehittämispäällikkö
PERHO LIIKETALOUSOPISTO
+358 (0)40 147 8552
jarmo.heimala@perho.fi

Heidi Hovi-Sippola
viljelytoiminnan asiantuntija
PERHO LIIKETALOUSOPISTON GREEN CITY FARM
+358 40 150 4252
heidi.hovi-sippola@perho.fi