Ekologista hyvinvointia opiskelijoille, ravintoloille ja lähialueen asukkaille

Green City Farm on ekologinen puutarhaviljelmä, jossa viljellään vastuullisesti kasviksia omaan käyttöön Perho Liiketalousopistolle, yhteistyökumppaneille, ravintoloille sekä lähialueen asukkaille.

Green City Farmin oppimispellolle on mahdollisuus päästä tutustumaan pellon vastuulliseen toimintaan. Oppimispellolla sekä opiskelijat että HoReCa-alan toimijat näkevät mistä kasvisraaka-aineet tulevat keittiöön. Liiketoiminnan ja matkailualan opiskelijat ja vierailijat pääsevät mukaan viljelytoimintaan esimerkiksi tuotetiedon ja -kehityksen sekä myynnin ja markkinoinnin näkökulmasta. Green City Farm on yhteinen kestävän kehityksen oppimisympäristö.

”Tavoitteenamme on kasvattaa opiskelijoistamme ympäristötietoisia ja kestävään elämäntapaan sitoutuneita kestävän kehityksen lähettiläitä, jotka haastavat myös tulevaisuuden työpaikkansa tekemään vastuullisia valintoja. Edellytämme myös jokaiselta työntekijältämme ja yhteistyökumppaniltamme vastuullisuutta, jota opetamme ja peräänkuulutamme opiskelijoiltamme.” kertoo Perho Liiketalousopiston rehtori Juha Ojajärvi.

Green City Farm luo hyvinvointia myös lähialueen asukkaille. Pellolle voi tulla tutustumaan ja vaikka  talkootöihin. Lähialueella liikuvien ihmisten on helppo pysähtyä pellolle ihmettelemään kurpitsoiden ja kaalien kasvua tai yrttien tuoksua. Pellon laidan mehiläispesän asukkaat varmistavat kasvien pölyttymisen ja runsaan sadon.

Vastuullinen maanviljely

Vastuullisessa maanviljelyssä ei käytetä kemiallisia lannoitteita, joten maaperän kuohkeus ja ravinnepitoisuus täytyy saavuttaa luonnollisin keinoin. Maaperän kuohkeus ja ravinnepitoisuus turvataan viljelykierrolla, jossa ravinteita eri tavoin hyödyntävien kasvien kasvupaikkaa vaihdellaan vuosittain.

Green City Farmin pellon maaperän ravinteiden riittävyys varmistetaan kompostilla, luomulannoitteella ja viherlannoituksella. Pellon maaperän ravinnepitoisuutta ja rakennetta lisätään kesantokasveilla, joita viljellään joka vuosi yhdellä pellon osalla. Seuraavana kasvukautena Green City Farm pellolla viljellään maanparannuskasveina muun muassa ruisvirnaa, tattaria ja apilaa. Vuosi 2022 on pellon kuudes satokausi ja yhden hehtaarin alueella kasvaa jopa yli 50 erilaista kasvilajia.