Sienten viljelyä sisätiloissa

Sienirihmasto viihtyy kahvinpuruissa

Sisäviljelykokeilussa viljelemme osterivinokkaita ravintola Perholle. Sienien kasvualustana ovat ravintolan käytetyt kahvinpurut ja pikakompostorimme biomassa. Sienet käyttävät ravintonaan hävikin. Ravintola Perhon tiloihin on sijoitettu kolme sienirihmaston kasvatusäkkiä. Osterivinokkaat ovat erinomaisia ruokasieniä.

Sienten kasvatuksen yhteistyökumppani on Helsieni Karjaalta. Kokeilu on käynnissä 17.1.–9.4.2024

Helsienen sienipeti >>

Urban&Local – tulevaisuuden kestävä ruoka-ekosysteemi –hankkeessa (1/2023–12/2025) kehitetään lähiruoka- ja ravintola-alan innovatiivisia ratkaisuja, toimintatapoja, tuotteita ja palveluita sekä luodaan puitteet alan yhteistyölle ja kestävälle liiketoiminnalle.

Urban&Local-hankkeen yhteistyökumppaneiden logot

Lisätiedot

Perho Liiketalousopisto
GREEN CITY FARM

Heidi Hovi-Sippola, viljelytoiminnan asiantuntija
040 150 4252
heidi.hovi-sippola (at) perho.fi