Sienten viljelyä sisätiloissa
Sienirihmasto viihtyy kahvinpuruissa
Sisäviljelykokeilussa viljelemme osterivinokkaita ravintola Perholle. Sienien kasvualustana ovat ravintolan käytetyt kahvinpurut ja pikakompostorimme biomassa. Sienet käyttävät ravintonaan hävikin. Ravintola Perhon tiloihin on sijoitettu kolme sienirihmaston kasvatusäkkiä. Osterivinokkaat ovat erinomaisia ruokasieniä.
Sienten kasvatuksen yhteistyökumppani on Helsieni Karjaalta. Kokeilu on käynnissä 17.1.–9.4.2024
Urban&Local – tulevaisuuden kestävä ruoka-ekosysteemi –hankkeessa (1/2023–12/2025) kehitetään lähiruoka- ja ravintola-alan innovatiivisia ratkaisuja, toimintatapoja, tuotteita ja palveluita sekä luodaan puitteet alan yhteistyölle ja kestävälle liiketoiminnalle.
Lisätiedot
Perho Liiketalousopisto
GREEN CITY FARM
Heidi Hovi-Sippola, viljelytoiminnan asiantuntija
040 150 4252
heidi.hovi-sippola (at) perho.fi