Tervetuloa muovaamaan kestävää tulevaisuutta AgriCulinary-seminaariin

Kutsumme sinut AgriCulinary Erasmus+ –hankkeen seminaariin muovaamaan kestävää tulevaisuutta ja edistämään kanssamme kestävän ruokajärjestelmän rakentumista.

MA 4.11.2024 klo 12.00-15.00
Perho Liiketalousopisto, Töölön kampus
Ravintola Perhon talo, 2. krs, T202
Perhonkatu 11, 00100 Helsinki

Kuulet myös, millaisia kestäviä oivalluksia ja kehitysideoita opiskelijamme ovat poimineet mukaansa Tanskan, Norjan ja Suomen yhteistyöoppilaitosten järjestämästä koulutuksesta vahvistaakseen ammatillista osaamistaan.

AgriCulinary-seminaarin juontaa keittiömestari & ravintoloitsija Sasu Laukkonen

LUVASSA: oppimispelto Green City Farmin, Ravintola Perhon, Helsingin kaupungin ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulun asiantuntijoiden puheenvuoroja muun muassa pohjoismaisesta koulutusyhteistyöstä, vastuullisesta ruoantuotannosta, kestävien ruokajärjestelmien tukemisesta, ja miten kaupunkiviljelyn voi aloittaa pienellä vaivalla, sekä asukkaiden mahdollisuudesta omalla toiminnallaan vaikuttaa myönteisesti kestävän ruokaekosysteemin muodostamiseen.

Ohjelma

12.00 Tervetuloa, welcome
Sasu Laukkonen

12.10 Mehiläisloitsu, musiikkia kanteleella
Bee music, Noora Kauppila, muusikko ja laulaja

12.20 AgriCulinary pellolta pöytään, kolmen oppilaitoksen pohjoismainen yhteistyö
Jarmo Heimala, koulutusteknologian kehittämispäällikkö
Heidi Hovi-Sippola, viljelytoiminnan asiantuntija

12.35 Ravintola Pelto-tapahtuma yhteistyössä Ravintola Perho ja opiskelijat, Restaurant on the Farm
Pauliina Jyrälä, keittiöpäällikkö
Jarmo Liimatainen, lehtori

12.50 Mitä AgriCulinary on tuonut kaupunkiviljelyyn? / Case viljelylaatikko ravintoloille / Urban farming
Niilo Gustafsson, puutarhuri, Blokgarden

12.50–13.20 Tauko: Palsternakkakakkua, kahvia / teetä ja verkostoitumista
Break: Parsnip cake

13.20 Experiences from AgriCulinary training (12.20 Denmark and Norway time)
Perho Liiketalousopisto (Emma Wistrand, AgriCulinary-opiskelija), Zealand Business College & Mosjøen videregående skole

14.00 Satoa pellolta pöytään
Anton von Troil, ravintoloitsija, Skörd
Atte Hermansson, Majvik Biodynaaminen maatila

14.15 Hunajasiman ja hunajan maistelu
AgriCulinary-opiskelijat

14.25 Haaga-Heliaan pellolta / Case vastuullisuus ruokatuotannossa
University of Applied Science from farm to table
Sakari Ketolainen, lehtori
Ville Parkkinen, lehtori

14.35 Miten Helsingin kaupunki voi tukea kestävää ruokajärjestelmää
Helsinki City Sustainable Food System
Roosa Halonen, projektipäällikkö, Helsingin kaupunki, Urban&Local-hanke

14.50 Miten asukkaat voivat vaikuttaa kestävään ruokaekosysteemiin
How residents can influence a sustainable food ecosystem
Olli Repo, Herttoniemen ruokaosuuskunta

15.00–15.15 Kiitokset ja mitä seuraavaksi
”AgriCulinary koulutus – alojen välinen yhteistyö on kestävän tulevaisuuden avain”
Jarmo Heimala, Heidi Hovi-Sippola ja Sasu Laukkonen

Pidätämme oikeudet ohjelman muutoksiin.

Lisätiedot

Heidi Hovi-Sippola, viljelytoiminnan asiantuntija
GREEN CITY FARM
040 150 4252
heidi.hovi-sippola (at) perho.fi

Jarmo Heimala, lehtori, koulutusteknologian kehittämispäällikkö
PERHO LIIKETALOUSOPISTO
040 147 8552
jarmo.heimala (at) perho.fi