Pääsin tutustumaan ruoka-alan toimijoihin
Angelika Mäkelän AgriCulinary-koulutukseen sysäsi hänen suuri kiinnostuksensa kaupunkiviljelyyn. Sopivasti hänen kohdalleen osui ilmoitus sosiaalisessa mediassa Perho Liiketalousopiston tarjoamasta puutarha- ja ravintola-alaa yhdistävästä koulutuksesta.
”AgriCulinary-koulutuksessa pidin mahdollisuudesta päästä tutustumaan ruoka-alan toimijoihin, ja miten ruoka-ala toimii muualla kuin alkutuotannossa. Samalla minulle tarjoutui tilaisuus verkostoitumiseen puutarha-alan ja ravintola-alan toimijoiden kanssa.”
Koulutuksen moduulit on yhdistetty osuvasti keittiötyöskentelyyn tai tilavierailuun.
”Vierailuilla ja luennoilla näki ja kuuli konkreettisia asioita, esimerkiksi biodynaamisen tilan ylläpitämisestä, omavaraisuudesta, luomu- ja kasvihuoneviljelystä, tomaatinviljelystä, luomukukkien viljelystä, karjan kasvattamisesta, juuston valmistuksesta, oluen panemisesta, viljan jauhamisesta, kasvisruokien valmistuksesta ja Tanskasta tuodun merilevän käyttämisestä ruoissa eri muodoissaan.”
Ravintola Pelto -tapahtuma koillis–helsingissä sijaitsevalla oppimispellolla on koulutuksen huipentuma, joka järjestetään yhteistyössä Ravintola Perhon kanssa. Olemme istuttaneet Green City Farmin pellolle vihanneksia, yrttejä ja perunoita täydentääksemme tapahtuman runsasta kasvispainotteista menua. Kesän alku vierähti ryhmän opiskelijoilla Suomen raikkaassa luonnossa villiyrttejä keräten.
”Suomen luonnon päivänä la 31.8. järjestimme Ravintola Pellolla -tapahtuman, joka on opinnäytetyömme ja hieno päätös AgriCulinary-opinnoillemme. Saimme näyttää, millaisia taitoja olemme omaksuneet kuukausien kuluessa.”
Angelika on valmistunut maataloustieteiden tiedekunnasta Helsingin yliopistosta.
Lisätietoja koulutuksesta: AgriCulinary Erasmus+ Program