AgriCulinary-koulutus antaa eväät pellon ja ravintolan yhteistyölle

AgriCulinary opiskelijat ja opettajat seisovat keskellä peltoa.

Opintojen lähipäivät toteutetaan Perho Liiketalousopiston Green City Farmin pellolla ja opetuskeittiössä. Käynnistyneessä AgriCulinary–koulutuksessa ravintola- ja puutarha-alalla työskentelevät pääsevät syventämään tietämystään toistensa työstä ja pellolta pöytään ideologiasta.

Opiskelijat vierailevat ensimmäisenä lähiopetuspäivänään kaupunkipellolla, jossa he tutustuvat ekologisesti viljeltäviin kasveihin, kompostointiin, pellolla järjestettäviin tapahtumiin ja pääkaupunkiseudun ravintoloiden kanssa tehtävään yhteistyöhön.

Kolme opiskelijaa näyttää vihreällä pellolla keräämiään juureksia ja vihanneksia.

Ennen kuin ruokalajeja päästään työstämään, on raaka-aineet kaivettava talikolla mullasta. Mukaan kerättiin muun muassa palsternakkaa, maissia, lehtikaalia, mangoldia ja yrttejä.

Opiskelijoita, ruoanvalmistusvälineitä ja raaka-aineita keittiössä.

Töölön opetuskeittiössä keskitytään valmistamaan ruokaa siten, että kasvis hyödynnetään lähes kokonaan. Iltapäivällä valmistui satokauden raaka-aineista neljän ruokalajin menu.

Mehiläistenhoitoa ja ensimmäinen kontakti yhteistyökouluihin

Syksyn aikana ryhmä tutustuu mehiläistenhoitoon ja hunajantuotantoon. Ensimmäinen kontakti luodaan etänä tanskalaisiin ja norjalaisiin puutarha- ja ravintola-alan opiskelijoihin ja opettajiin. Tulossa on kestävän gastronomian maailmoja avartavat opintomatkat yhteistyökoulujen maatalous- ja ravintola-alan kampuksille.

Erasmus+ ohjelman rahoittamaa hanketta koordinoi Perho Liiketalousopisto partnereinaan


Lisätiedot

Heidi Hovi-Sippola, viljelytoiminnan asiantuntija
040 150 4252
heidi.hovi-sippola (at) perho.fi

Jarmo Heimala, koulutusteknologian kehittämispäällikkö, lehtori
040 147 8552
jarmo.heimala (at) perho.fi