AgriCulinary-koulutus
AgriCulinary–koulutuksen tavoitteena on luoda puutarha- ja ravintola-alaa yhdistäviä moniosaajia sekä lujittaa alojen välistä kestävää yhteistyötä.
Vuoden mittainen AgriCulinary Erasmus+ koulutus alkaa syyskuussa 2023, yhteistyössä Tanskan ja Norjan kanssa. Opiskelu tapahtuu pellolla ja keittiöissä ravintola- ja puutarha-alan asiantuntijoiden ohjauksessa. Koulutuspäiviä on 1-2 päivää kuukaudessa. Lisäksi koulutukseen kuuluu suomalaisille opiskelijoille opintomatkat Tanskaan ja Norjaan sekä tila- ja ravintolavierailuja kotimaassa. Opetuskielenä on englanti.
AgriCulinary mahdollistaa kestävän kehityksen toimintaympäristön, joka luo uusia liikeideoita, osaajia ja mahdollisesti uusia työpaikkoja. Koulutus vahvistaa ravintola-alalla työskentelevien olemassa olevaa ammatillista osaamista ja antaa kehitysideoita.
Ilmoitamme seuraavasta hausta täällä ja sosiaalisissa medioissamme. Kiitos kaikille hakijoille!
Koulutuksen toteutus
Koulutus toteutetaan 2023-2024 monimuotokoulutuksena yhteistyössä Tanskan ZBC- ja Norjan Mosjøen oppilaitoksien kanssa. Opintoihin sisältyy:
- lähi- ja verkko-opetusta
- webinaareja ja seminaareja
- ravintola- ja tilavierailuja
- työelämälähtöistä oppimista Green City Farm pellolla ja Perho Liiketalousopiston opetuskeittiöissä
- opintomatkoja
Koulutuksen opetuskielenä on englanti ja suomi.
Koulutuksen sisältö
AgriCulinary–koulutuksen suoritettuaan opiskelija osaa:
- eri viljelymenetelmien perusperiaatteet kuten luomu- ja tavanomainen tuotanto sekä tietää näiden suuntaukset
- taimikasvatuksen ja taimien hoitamisen perusperiaatteet
- korjata sadon oikein ja oikeaan aikaan
- satokauden sesongin varastoimisen perusteet
- hoitaa maaperää ja tuntee lannoittamisen perusteet
- suunnittella, valmistaa ja jatkojalostaa satokauden ekologisista raaka-aineista ruoka- ja juomatuotteita vastuullisilla valmistusmenetelmillä
- maksimoida raaka-aineiden käytettävyysastetta ja minimoida ruokajätteen syntymistä ruoanvalmistuksen yhteydessä
- kompostoida ruokajätteen maanparannusaineeksi
- tunnistaa eri kasveja ja ymmärtää kasvien tieteelliset nimet
- suunnitella ja tuottaa satokauden raaka-aineille sekä ruoka- ja juomatuotteille markkinointi ja viestintämateriaalia korostaen vastuullisia viljely- ja ruoanvalmistusmenetelmiä
- tapahtumatuotannon perusperiaatteet
- integroida ekologiset raaka-aineet ja niiden tuotannon ravintolaan, keittiöön ja asiakaspalveluun
- kestävän kehityksen ja kiertotalouden perusperiaatteet
- kestävän ruokajärjestelmän perusteet
Kenelle koulutus on suunnattu?
- Ravintola-alan opiskelijat ja alumnit
- Puutarha- ja maatalousalojen opiskelijat ja alumnit
- Ravintola-alalla työskentelevät ammattilaiset
- Puutarha-ja maatalous alojen ammateissa työskentelevät
Lisätietoja
Perho Liiketalousopisto
Heidi Hovi-Sippola
viljelytoiminnan asiantuntija – Green City Farm
+358 40 150 4252
heidi.hovi-sippola@perho.fi
Jarmo Heimala
lehtori, koulutusteknologian kehittämispäällikkö
PERHO LIIKETALOUSOPISTO
+358 (0)40 147 8552
jarmo.heimala@perho.fi